24 mai 2013

programul "miscare constienta" la open heart
Toata lumea isi doreste sa aiba mai multa energie. Multi se simt epuizati, lipsiti de motivație, au o capacitate de concentrare scazuta sau au dificultăţi în luarea deciziilor şi în îndeplinirea sarcinilor. Uneori simt că nu mai au energie nici măcar să se dea jos din pat dimineața, iar somnolența persistă pe perioade mai lungi ale zilei.

De exemplu, in Marea Britanie statisticile arata ca 1 din 10 oameni sufera de oboseala si lipsa de energie la orice ora din zi si nici la noi in tara sunt convinsa ca lucrurile nu stau mai bine, poate chiar mai rau.

Chiar daca nu va incadrati in descrierea de mai sus, cu siguranta va doriti mai multa energie. Pentru ca, fie ca ati constientizat sau nu, undeva stiti ca de masura in care sunteti incarcati cu energie tine rezolvarea problemelor voastre, puterea voastra, echilibrul vostru emotional, atractivitatea si farmecul personal, prosperitatea, capacitatea de a darui iubire sau de a fi liber.

Unde iti indrepti atentia, acolo curge energia...De multe ori, pe parcursul unei zile, energia noastra se pierde din cauza faptului ca atentia ne este furata de exterior sau de propriile noastre ganduri, proiectandu-ne in trecut sau in viitor, iar noi nu avem obisnuinta de a observa lucrul acesta si a-l remedia, aducandu-ne atentia la propriul corp, la propriile senzatii si trairi.

Aceasta obisnuinta se poate forma, corpul si intreaga noastra fiinta pot fi "educate", invatate sa fie in momentul prezent, sa fie in flow, facand astfel ca toate actiunile noastre sa curga, urmand un flux energetic puternic, neintrerupt de blocaje cum ar fi ganduri, frici sau alte trairi emotionale negative (aceste ganduri si trairi emotionale negative se pot chiar materializa in exterior in evenimente, persoane sau factori obiectivi ce ne vor bloca sau ingreuna actiunile). Pe masura ce exersam printr-o practica regulata starea corpului, mintii si inimii prezenta si deschisa, acesta stare de deschidere si prezenta va tinde sa devina permanenta in viata noastra, aducand implinirea viselor si idealurilor noastre.

De aceea, va invit intr-o calatorie constienta spre propriul vostru corp, fizic, emotional, energetic, spiritual, propria voastra resursa de vitalitate, energie, bucurie, pofta de viata.
Si nimic nu poate trezi atat de bine corpurile noastre ca muzica, dansul, miscarea constienta, atentia orientata spre propriile senzatii si trairi, conexiunea deschisa cu ceilalti, atingerea, jocul si bucuria.

Toate acestea le puteti gasi in programul "Miscare Constienta", program care  functioneaza la Centrul Holistic Open Heart din ianuarie 2013. In plus, l-am dezvoltat astfel incat sa cuprinda si lucruri noi si extrem de utile pentru starea noastra energetica, pentru starea de constienta, de traire in Aici si Acum.

Programul "Miscare Constienta" consta in intalniri saptamanale de 2 ore de meditatie in miscare, meditatii active Osho, exercitii si jocuri de trezire, curatare, energizare, constientizare corporala, urmate de impartasire si comuniune.
In plus, va cuprinde si workshopuri de o jumatate de zi (weekend) in care vom explora diverse teme: Control si Abandon, starea  arhetipala de copil, Umbra, Masculin - Feminin, senzualitatea, cele 4 elemente arhetipale (Apa, Aer, Foc, Pamant), Spatiul Inimii etc.

Intalnirile saptamanale au loc in fiecare marti, orele 17-19, la Centrul Holistic Open Heart din Pitesti, str. Alunului, nr. 13. Workshopurile vor fi anuntate la momentul respectiv.

Detalii la: Lucia Neagoe - tel: 0745065651; email: lucianeagoe@yahoo.com
                 Laura Ionita - tel: 0753649040; email: lasmarandei@hotmail.com

Locurile sunt limitate. Pentru a va asigura locul, va rog sa confirmati prezenta printr-un email.

13 mai 2013

Iubirea Divină - Paramahamsa YoganandaAcest text a fost scris de Paramahamsa Yogananda în urma revelaţiilor
pe care le-a avut într-o stare profundă de samadhi.

"Am căutat iubirea în multe vieţi. Am vărsat lacrimile amare ale separării şi căinţei pentru a cunoaşte ce este iubirea. Am sacrificat totul, toate ataşamentele şi iluziile, pentru a învăţa în final că sunt îndrăgostit de iubire - de Dumnezeu - doar atât. Apoi am băut iubirea din toate inimile adevărate. Am văzut că El este Unicul Iubit Cosmic, Unica Mireasmă care pătrunde toate variatele flori ale iubirii în grădina vieţii.

Multe suflete se întreabă pline de dor şi lipsite de ajutor de ce iubirea zboară dintr-o inimă în alta; sufletele treze realizează faptul că inima nu este nestatornică în iubirea diferitelor fiinţe, ci ea iubeşte Unicul Dumnezeu al Iubirii, care este prezent în toate inimile.

Dumnezeu, în tăcerea Sa eternă şopteşte: "Eu sunt Iubire. Dar pentru a experimenta dăruirea şi darul iubirii Eu m-am divizat pe Mine însumi în trei: iubire, iubit şi iubită. Iubirea mea este frumoasă, pură, eternă bucurie; Eu sunt gustat în multe moduri, prin intermediul multor forme.

Ca tată eu beau iubirea plină de respect izvorâtă din inimile copiilor mei. Ca mamă eu beau nectarul iubirii necondiţionate din cupa sufletului micuţului copil. Copil fiind eu mă împregnez de iubirea protectoare a raţiunii drepte a tatălui. Ca adolescent eu beau iubirea fără de motiv din sfântul Graal al atracţiilor materiale. Ca stăpân eu beau iubirea plină de compasiune din cupa aprecierii Maestrului. Ca Guru preceptor eu mă bucur de iubirea pură provenită din caliciul devoţiunii atotcuprinzătoare a discipolului. Ca prieten eu beau din fântâna clocotitoare a iubirii spontane. Ca prieten divin, eu golesc dintr-o sorbitură apele cristaline ale iubirii cosmice, provenite din rezervorul inimilor ce-L adoră pe Dumnezeu.

Eu sunt îndrăgostit doar de iubirea însăşi, dar îmi permit să fiu înşelat când ca tată sau ca mamă gândesc şi simt doar pentru copil, atunci când ca iubit îmi pasă doar de iubită, atunci când ca discipol trăiesc doar pentru Maestru. Dar deoarece Eu iubesc doar Iubirea, în mod ultim Eu sfărâm această iluzie a miriadelor de Sine umane. Din acest motiv Eu transfer tatăl într-un tărâm astral atunci când el uită că iubirea Mea şi nu a sa, este cea care protejează copilul. Eu ridic copilul de la pieptul mamei, astfel încât ea să înveţe că iubirea Mea este cea pe care o adoră în el. Eu răpesc iubitul iubitei care îşi imaginează că ea este cea pe care el o iubeşte, mai curând decât iubirea Mea care răspunde în ea.

Astfel iubirea Mea se joacă de-a v-aţi-ascunselea în toate inimile umane, astfel încât fiecare să poată să înveţe să descopere şi să adore, nu acele receptacole umane temporare ale iubirii Mele, ci însăşi Iubirea Mea, dansând dintr-o inimă în alta.

Fiinţele umane solicită una alteia „Iubeşte-mă doar pe mine”, şi astfel Eu răcesc buzele lor şi le pecetluiesc pentru totdeauna, astfel încât ei să nu mai rostească niciodată acest neadevăr. Deoarece ei toţi sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei să înveţe să vorbească despre adevărul ultim: ”Iubiţi Iubirea Unică (prezentă) în noi toţi”. A spune cuiva „Te iubesc” este fals până când tu vei realiza adevărul: „Dumnezeu prezent ca iubire în mine este îndrăgostit de iubirea Sa din tine.”

Luna râde de milioanele de iubiţi bineintenţionaţi care fără să-şi dea seama îşi mint iubitele spunând: „Te voi iubi pentru totdeauna.” Craniile lor sunt acoperite de nisipul măturat de vânt al eternităţii. Ei nu îşi mai pot utiliza răsuflarea pentru a spune „Te iubesc”. Ei nici măcar nu-şi mai pot reaminti sau respecta promisiunea lor de a se iubi unul pe altul pentru totdeauna.

Fără a spune un cuvânt, Eu v-am iubit întotdeauna. Eu singur pot spune cu adevărat „Te iubesc”; deoarece eu vă iubesc dinainte ca voi să vă naşteţi; iubirea Mea vă conferă viaţă şi vă susţine în fiecare moment al ei; şi Eu singur vă pot iubi după ce porţile închisorii morţii se închid în spatele vostru; acolo unde nici cel mai sincer iubit omenesc nu vă poate atinge.

Eu sunt iubirea care manevrează păpuşile umane cu sforile emoţiilor şi instinctelor, pentru a juca spectacolul iubirii pe scena vieţii. Iubirea Mea este frumoasă şi nesfârşit plină de bucurie atunci când o iubiţi doar pe ea; dar linia vieţii, păcii şi bucuriei voastre este întreruptă atunci când în loc de aceasta vă lăsaţi angajaţi în emoţii şi ataşamente omeneşti. Realizaţi, copiii Mei, iubirea Mea este cea după care voi tânjiţi!

Cei care Mă iubesc doar sub forma unei singure persoane, sau care Mă iubesc într-un mod imperfect doar într-o singură persoană, nu cunosc ce este Iubirea. Doar cei care Mă iubesc într-un mod înţelept şi egal în tot şi care Mă iubesc perfect şi egal ca tot pot cunoaşte cu adevărat Iubirea."

08 mai 2013

despre presupusa inferioritate a sexului
Sexul nu este inferior sau murdar, chakrele de jos nu sunt inferioare celor de sus. 

Singura problema ar fi atunci cand atentia noastra este acaparata numai de sex, ratand astfel ocazia de a experimenta si alte niveluri ale fiintei noastre si de a ne manifesta ca un intreg corp-minte-suflet.

 Datorita acestui dezechilibru, tendinta (de multe ori inconstienta si voalata, chiar printre cautatorii spirituali avansati) este de respingere a sexului, considerandu-l vinovat pentru lipsa noastra de profunzime spirituala. 

In realitate, el trebuie de fapt integrat. Problema cu sexul este nu ca ar fi nepotrivit, ci este prea putin fata de potentialul spiritual urias pe care omul il poate manifesta.