15 octombrie 2013

manifest pentru feminitate. calea spirituala naturala pentru o femeie



“Din nu se stie ce motive, in lumea noastra nebuna moderna, principiul activ este preferabil celui pasiv. Ca si cum, a fi un instrument de RECEPTIE e cumva mai putin important decat cel care EMITE. Este focul mai bun decat apa? Acest gen de premisa ridicola s-a dezvoltat probabil ca rezultat al sentimentului feminin ca inclinatiile sale naturale pentru relatii si intelegere au fost devalorizate si supuse abuzurilor masculine de secole. Dar barbatii executa programe de dominatie pentru a-si ascunde frica fata de puterea innascuta a principiului feminin, care ii surclaseaza cu usurinta mai ales in dormitor”. (J. Maxwell Taylor – Erosul inaltator).

     Din pacate, in lumea aceasta a masculinitatii, multe din atributele feminitatii sunt vazute ca slabiciune. De exemplu, daca urmaresti programele de dezvoltare personala sau mesajele motivationale din aceasta sfera, observi ca toate vizeaza trezirea liderului din noi (valoare masculina), promovandu-l ca valoare implicita atat pentru barbati, cat si pentru femei. Nimeni nu vine sa te invete, sau macar sa-ti sugereze ca e in regula sa urmezi plin de devotament sau sa servesti altora (valoare feminina), ignorand faptul evident ca nu exista conducatori fara condusi sau invers, si ca nici macar nu poti stabili o relatie de superioritate/inferioritate  intre acestea doua, asa cum nu poti stabili aceasta relatie intre noapte si zi. Acel celebru “Daca nu ai un plan, altcineva te va include in planurile lui” de …nu stiu cine, un veritabil gand Bau-bau la care liderii batosi, motivati si concentrati (barbati si femei) se burzuluiesc de frica, poate parea o adevarata binecuvantare pentru spiritul feminin a carui esenta adora sa serveasca si sa fie o ofranda pentru ceilalti.

      La nivel profund, nimic nu poate fi mai implinitor pentru o femeie decat devotiunea fata de divinitate, manifestata in plan uman prin fiintele pe care aceasta alege sa le serveasca sau sa le urmeze, decizand in mod constient servirea nu a ego-urilor, ci a divinitatii din aceste fiinte (un maestru spiritual – pentru ca este mai usor de vazut latura divina din el, dar si proprii copii, iubit/sot, familie, comunitate, chiar intreaga umanitate). Din pacate, si in planul spiritualitatii (o anumita zona), razboiul masculinitatii impotriva feminitatii este continuat, insa in forme mult mai subtile. Ti se sugereaza ca maternitatea si familia sunt o slabiciune si ti se dau exemple de maestrii spirituali care s-au iluminat parasindu-si familiile si traind in pustietate, uitand un singur lucru: ei erau barbati. Erau tatal, nu mama. Indragostirea, grija fata de familie, devotiunea fata de sot sunt vazute ca slabiciuni, semne de inconstienta, de frica si de supunere, de catre cautatori a caror unica valoare este libertatea, uitand ca pentru o femeie, calea Inimii sau a devotiunii este calea de intoarcere Acasa.

       Este momentul, dragi femei, sa recapatam sfintenia a cine suntem, exact asa cum suntem, sa ne recunoastem dorintele profunde de maternitate, camin, sot, intimitate si profunzime a relatiei, protectie din partea unui barbat, grija si compasiunea fata de altii, devotiunea si servirea, care sunt dorinte ale Inimii, nu programe-virus inoculate de societate, asa cum ni se sugereaza. Ele vor putea insa sa ne aduca Acasa numai insotite de Constiinta, atunci cand ele nu vor fi vazute de noi ca pe o corvoada sau ceva ce ne limiteaza, ci impacate cu ceea ce suntem, prin intreaga noastra fiinta va vibra Bucuria de a fi ofranda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu