02 octombrie 2012

iubire, sex, vanatoare (partea a II-a). mini-ghid de vanat caprioare (pentru lupi)



    Scriam in prima parte a acestui articol despre relatia vanator-vanat, asa cum a fost descrisa de Dawn Baumann Brunke in cartea Vocile animalelor. Comunicare telepatică în Reţeaua Vieţii. Ea a inteles, in urma comunicarii telepatice pe care a avut-o cu animalele timp de peste 10 ani, ca actul vanatorii, departe de a fi ceea ce pare, in esenta sa este cel mai profund act de iubire intre doua fiinte, act in care una isi sacrifica esenta sa fizica si spirituala ca existenta pe acest pamant, pentru ca cealalta sa supravietuiasca, este actul de A DA si A PRIMI, care sta la baza vietii. Acesta este un act plin de venerare, respect, iubire.
    
    Sa vedem acum ce se intampla in relatia dintre un barbat si o femeie, si daca nu cumva regasim in "vanarea" femeii de catre barbat aceleasi elemente ca in cazul vanatorii la animale.

     Dawn Baumann Brunke a descoperit in urma comunicarii telepatice cu animalele ca doua elemente sunt necesare pentru ca vanatoarea sa se finalizeze cu succes. In absenta lor, vanatoarea da gres, prada scapa sau este ranita si sufera, fara sa fie mancata. Aceste doua conditii sunt:

     1. Venerarea              Animalul pradator trebuie mai intai sa ceara voie "victimei" sa fie de acord sa-i preia esenta vitala. Si nu numai sa-i ceara voie, plin de respect, dar trebuie sa-i cante imnuri de slava, s-o venereze, s-o sacralizeze.
    Ce se intampla intre un barbat si o femeie? Prima faza a "vanatorii" cuprinde obligatoriu o stare de admirare, extaziere a barbatului in fata frumusetii femeii, exprimarea profundei admiratii si devotiuni a acestuia, ca in fata unei divinitati. De fapt, barbatul, cand este indragostit, n-o venereaza pe femeia iubita, ci divinitatea la care are acces prin ea.
     Din observatiile mele, pot spune ca exista un moment cand poate fi considerat ca vanatoarea a inceput: momentul cand el ii spune ei ca este frumoasa (sau variante: foarte frumoasa, superba, etc  - draguta nu se accepta :P). Nu exista vanatoare in absenta acestui aspect. Orice s-ar intampla in afara acestei declarari pline de respect a admiratiei fata de frumusetea femeii, este viol. Nu functioneaza admirari ale inteligentei, spiritului practic, calitatilor de lider, de gospodina sau oricare alte calitati....e viol. Frumusetea este esenta femeii, iar spunandu-i ca e frumoasa ii transmiti mesajul ca O VEZI, pana in miezul fiintei ei....si ca admiti ca ea este un portal prin care accezi la Frumusetea divina.
     Mi-aduc aminte ca am participat in terapie, la Constelatii familiale, alaturi de o femeie care a lucrat pe trauma unui viol din adolescenta. Regresand la momentul respectiv, tin minte ca l-a intrebat pe agresor de ce a facut asta, iar el a raspuns: "Pentru ca esti foarte frumoasa si imi place de tine". In momentul acela, intr-un mod absolut surprinzator, femeia a tresarit puternic iar trasaturile fetei ei s-au schimbat a surprindere, induiosare, impacare...Dar acesta este doar primul pas. Dincolo de acesta, este important tipul de "contract" care exista intre cele doua suflete: daca unul a venit ca sa-l ajute pe celalalt sa invete o anume lectie, tot viol va fi, chiar daca ii spune inainte ca e frumoasa.
     De multe ori femeile, dupa ce au fost "capturate" si "sacrificate", dupa o perioada  de relatie, cer partenerilor lor sa le spuna ca sunt frumoase. Nu ca sunt inteligente, mame bune sau excelenti manageri. Este modul lor de a cere realizararea vanatorii, din nou si din nou. Dincolo de ego, este de fapt dorinta lor de a fi vazute in esenta lor.
      Arta si cultura lumii abunda de astfel de ofrande aduse femeii, ca prima etapa a vanatorii: poezii, cantece, ode, picturi inchinate femeii, frumusetii ei. Trubadurii aveau obiceiul de a canta ode sub fereastra iubitei. Alaturi de femeie, natura (adica energiile Mamei Pamant, feminine) este la fel de cantata si slavita in arta.
        A face dragoste cu o femeie in absenta acestei venerari este un sacrilegiu. Este acelasi lucru cu a ucide animalul-totem (divinitatea comunitatii respective), in afara vanatorii rituale, care avea loc o data pe an, zi de sarbatoare pentru comunitate. Stim ca uciderea animalului sacru in afara acestui ritual de venerare, era considerata tabu si aspru pedepsita. 
      La fel stateau lucrurile si in cazul sacrificiilor rituale: "victima" era venerata, sacralizata, i se aduceau ofrande si i se inchinau imnuri de slava, dupa care era ucisa si mancata.


            
     2. "Pradatorul" trebuie sa fie un vanator iscusit  
      Dawn Baumann Brunke spune ca o alta conditie pentru ca vanatoarea sa se finalizeze cu succes este aceea ca pradatorul sa manifeste maiestrie in arta vanatorii. El trebuie sa demonstreze agilitate, forta, concentrare, inteligenta, sa aiba o buna tactica si strategie, alaturi de vointa si determinare. Sa nu se lase invins de eventualele dificultati si sa-si urmareasca prada cu hotarare.
       
    Acestea sunt si calitatile pe care o femeie le adora la un barbat. Si de multe ori nu se lasa "prinsa" tocmai pentru a provoca sau a testa aceste calitati la barbatul respectiv. 


     

    De-abia cand el ii demonstreaza fara tagada ca este capabil sa manifeste aceste caracterictici, ea se abandoneaza fara rezerve fortei lui masculine. Femeia adora sa simta in mod direct forta si hotararea barbatului, constiinta si luciditatea lui, sa se lase patrunsa si sa se bucure de acestea, exact cum Pamantul se bucura, se umezeste, se inmoaie si musteste a viata sub ploaia binefacatoare ce cade din Cer. 
      La randul sau barbatul este atras de iubirea din inima femeii, pe care ea o exprima prin deschiderea plina de stralucire a corpului sau. Barbatul vrea sa stie ca este primit, iubit si hranit pentru a rodi, pentru a da lumii fructele creativitatii sale...este exact ceea ce isi doreste orice samanta...si orice vanator: Victoria vietii!





     Acestea sunt cele doua conditii ale unei vanatori reusite. Dincolo de acestea insa, este esentiala "intelegerea" care are loc intre cele doua suflete, inainte. Acea conexiune de dincolo, inexplicabila, misterioasa...sacra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu