14 iunie 2010

călătoria vindecării


CĂLĂTORIA VINDECĂRII - grup de suport psihologic pentru bolnavii de cancer

Proiect derulat în colaborare cu Asociaţia de Terapii Integrative "Sf. Nectarie" şi Diperia Vita Med.


-->
VIZIUNE:
„Călătoria Vindecării” are la bază ideea că bolnavul de cancer este o fiinţă minunată, provocată într-un mod foarte puternic spre creştere, autorealizare, înălţare spirituală. În funcţie de cât de responsabil se angajează bolnavul în acest demers vor fi şi rezultatele pe care le va obţine. Provocarea este foarte intensă, sabia are două tăişuri: poţi ajunge maestru spiritual, dacă conştientizezi că ai o misiune în acest sens şi ţi-o asumi cu responsabilitate (cazul lui Jasmuheen, cea care se hraneşte cu prana sau a Viannei Stibal, creatoarea sistemului Theta Healing) sau poţi muri în cele mai mari chinuri şi dureri. Între aceste două extreme se află marea masă de oameni care, fie reuşesc să se vindece, ducând o viaţă fericită şi împlinită, fie „o duc pe picioare”, învăţând încet-încet câte o lecţie, prin suferinţă sau în mod conştient. În orice caz, boala are un uriaş potenţial transformator, nimeni nu rămâne la fel după o astfel de experienţă.
„Călătoria Vindecării” susţine ideea unei lumi în care oamenii îşi asumă cu responsabilitate procesul transformării lor; sunt informaţi, sprijiniţi de ceilalţi să facă acest lucru. Prin acest proces se creează conexiuni între suflete şi canale prin care Iubirea universală să se reverse pe Pământ.

MISIUNE ŞI PRINCIPII:
„Călătoria Vindecării” şi-a asumat misiunea de a însoţi aceste fiinţe minunate în drumul lor de transformare. Misiunea de a informa, de a ajuta să conştientizeze, de a încuraja şi alina, de a construi un cadru în care fiecare suflet aflat în proces de vindecare să se poată simţi liber şi în siguranţă să se deschidă, să se cunoască, să se conecteze cu partea lui cea mai profundă...să înţeleagă şi să accepte provocările la care este supus, participând activ la propria transformare.
De a crea un spaţiu în care Inimile rănite să se exprime, să se recunoască şi să se conecteze cu alte Inimi prin compasiune.
„Călătoria Vindecării” îşi doreşte să fie un loc în care oamenii să se simtă Acasă, să se simtă acceptaţi şi iubiţi aşa cum sunt, să simtă pacea şi relaxarea atât de mult dorite. Un loc în care pot să plângă, să râdă, să se joace, să danseze, regăsind bucuria de a trăi.
„Călătoria Vindecării” este un proces, o curgere, un drum de parcurs...cu suişuri şi coborâşuri, cu soare şi furtună...în care învăţăm că toate fac parte din procesul vieţii şi au o înţelepciune a lor.
Este un drum pe care oamenii învaţă să şi-l asume responsabil. Ea nu este un spaţiu în care bolnavii vin să-şi plângă de milă, să găsească un loc călduţ unde să se refugieze şi care să îi ascundă de un proces prea dureros. Ea nu încurajează fuga, evitarea judecăţii şi luării deciziei proprii şi transferul responsabilităţii pe umerii facilitatorului, medicului, familiei sau grupului. Nimeni nu te poate salva şi nimeni altcineva în afară de tine nu poate sta la cârma propriului vehicul cu care alegi să faci această călătorie.
Dacă ţi-l vei asuma conştient, „Călătoria Vindecării” este un drum în care vei experimenta starea de Deschidere a Inimii şi puterea vindecătoare a Iubirii.
CE OFERĂ ACEST PROGRAM
· Informare, conştientizare a bolnavilor cu privire la sensul bolii, mesajele ei şi atitudinea şi comportamentul optim în această situaţie
· Ajutor pentru identificarea resurselor (psihice şi fizice) necesare pentru vindecare
· Motivaţie, suport psihologic, încurajare pentru a continua lupta cu boala
· Facilitarea procesului de auto-cunoaştere şi de contact cu partea lor cea mai profundă
· Instrumente eficiente pentru managementul stresului şi al durerii
· Posibilitatea de împărtăşire şi de conectare cu oameni aflaţi în aceeaşi situaţie, de apartenenţă la o comunitate în care pot contribui cu propriile resurse, cu propria experienta, compasiune si iubire, găsindu-şi astfel un scop mai înalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu