
-->
-->
Vă mulţumesc mult pentru tot ceea ce faceţi pentru mine! Sunteţi mentorul meu, omul de care am nevoie să urc acolo unde vreau eu să ajung. Omul care nu mă critică, ci doar mă motivează… nu mă ceartă, îmi explică…nu mă judecă, mă cunoaşte…nu mă expune celorlalţi ci ştie să mă asculte…nu îmi predă, ci mă învaţă…nu mă jigneşte, ci mă emoţionează...omul care ştie să scoată "bunul" din mine…mulţumesc că existaţi! (Mihai Petre)
V-am găsit, găsindu-mă. (Nicoleta Rădulescu)
Îmi sunt foarte utile aceste seminarii, deoarece descopăr multe lucruri plăcute, relaxare, învăţ să accesez potenţialul din mine, bucurându-mă de un mentor deosebit de plăcut. (Alexandrina Rodica Zarzără)
Pentru mine, acest curs reprezintă o oază de linişte şi relaxare. Îmi arată că oamenii pot fi buni şi sunt în stare să dăruiască şi altora o fărâmă din sufletul lor bun. Îmi arată că nu sunt singură şi că energiile cumulate pot face minuni. (Mihaela Nicolaos)
Las totul la o parte şi vin la curs!
Mă întâlnesc cu plăcere cu grupul, facem lucruri deosebite împreună, suntem trimise/primite pe aripi de "înger" într-o lume a simţirii şi a trăirilor şi a gândurilor frumoase şi constructive. Învăţăm fără să ne dăm seama, pentru că învăţămintele ies din noi, vin din necunoscut spre cunoscut, ies la iveală şi cresc mai frumos în grup, orientate, îndrumate cu dragoste şi pricepere. (Graţia Toma)
Ce veţi găsi aici:
Informaţii detaliate despre personaje, mentalităţi, credinţe, obiceiuri, ritualuri referitoare la diferite forme ale anormalităţii:
- handicapul, însemnul fizic
[…] printre simptomele prezentate de tânără se numără faptul că are vedenii, „îl vede aievea” pe iubitul ei, ceea ce este echivalent cu prezenţa fantasmei. În psihanaliză, aceasta este definită ca fiind un „scenariu imaginar în care subiectul este prezent şi care simbolizează, într-o manieră mai mult sau mai puţin deformată de procesele de apărare, împlinirea unei dorinţe şi, în ultimă instanţă, a unei dorinţe inconştiente” (Laplanche, Jean, Pontalis, J.-B., Vocabularul psihanalizei, Bucureşti, Humanitas, 1994, p.154). Fantasma se prezintă în modalităţi diverse: fantasme conştiente sau vise diurne, fantasme inconştiente, fantasme originare. Funcţia primară a fantasmei ar fi, după Freud, „punerea în scenă a dorinţei, punere în scenă în care interdicţia este prezentă totdeauna în chiar poziţia dorinţei” (idem). Fata care „îl vede aievea” pe iubitul ei trăieşte de fapt o stare prin care reuşeşte să anuleze o interdicţie: „mai pretutindeni se crede că zburătorul se face din dragostea cu piedici dintre doi, - un flăcău şi o fată, dintr-un bărbat ş-o nevastă. Este uneori chiar fata care nu se poate altfel apropia de ibovnicul ei, sau însuşi bărbatul care nu se poate altfel alătura de draga lui” (Pamfile, Tudor, Mitologie românească, All, Bucureşti, 1997, p.216).
Comportamentul tânărului deziluzionat transformat în Zburător reflectă o ipoteză argumentată de Freud în cadrul teoriei sale psihanalitice: în momentul când apare o interdicţie privind obiectul dragostei noastre (interdicţie care poate veni din exterior sau poate să ţină de însăşi voinţa noastră - autointerdicţie), dragostea pe care i-am purtat-o acelei persoane se transformă în ură. […]
Într-adevăr, în credinţele privitoare la Zburător, pasiunea erotică este strâns împletită cu agresivitatea, astfel încât putem constata că traumele fizice şi psihice la care este supusă tânăra fată sunt mai degrabă expresia urii decât a dragostei […].
Pentru comenzi, scrieţi la: lucianeagoe@yahoo.com
"Este singura lucrare din literatura românească de specialitate dedicată reprezentărilor mitice ale anormalităţii fizice, psihice, comportamentale. [...] Maniera integratoare de abordare a reprezentărilor anormalităţii face posibilă înţelegerea profundă a rolului şi sensului acestora, demonstrând originalitatea şi rigurozitatea demersului ştiinţific al autoarei." (Prof. univ. dr. Ion Ghinoiu)